A szilikon művészfestékről:   GALÉRIAKesztyűs Ferenc és Nagy József találmánya forradalmasíthatja az egyetemes képzőművészetet.
A szilikon művészfesték mint csodaszer.

Művek az örökkévalóságnak

Ha századokkal ezelőtt ismerték volna a SziloKing szilikon művészfestéket, akkor bizony ma nem kellene attól tartanunk, hogy az egyetemes festőművészet kiváló alkotásait nem tudjuk majd sokáig csodálni a maga eredetiségében, pompázó színeiben. Alkotók és műgyűjtők rettegett félelme, hogy egyszer csak elkezd sötétedni, repedezni, hámlani a nagy munkával készített, vagy drága pénzen vásárolt festmény. Egyszerűen azért, mert a növény kötőanyagú festék, amely a nedves levegő hatására duzzad, a szárazra zsugorodik, a levegő oxidálja és lassan-lassan jöhet a restaurátor. Ezért is fogadják szakemberek, művészek és műkedvelők egyaránt nagy örömmel és várakozással a neves szakmai duó: Kesztyűs Ferenc háromszoros nemzetközi ezüstérmes grafikus- és festőművész, és Dr. Nagy József Kossuth és Eötvös-díjas, Európai Tudományos és Művészeti akadémikus professzor találmányát, a SziloKing szilikon művészfestéket.

Tizenöt évvel ezelőtt kezdték el a kísérleteket, s ez idő alatt kidolgozták a falra (nemes vakolatra), papírra, fára, fémre, üvegre, porcelánra, máztalan kerámiára, üvegvászonra, festővászonra, faroslemezre, textíliára és bőrre egyaránt kiválóan használható SziloKing szilikon művészfestéket és alkalmazási technológiáját.

Többek között, eddig a Magyarok Háza Csontváry Galériájában, a Hotel Taverna Kesztyűs Ferenc Termében, Benkő Dániel gitárművész galériájában, a Tudomány Világnapja alkalmából a Szolnoki Technika és Tudomány Házában, az Inno ide Art gazdagréti Galériájában, Kesztyűs Ferenc magángalériájában, Thaiföldön a Bankoki Glas Hausban, és a The Imperial Queen's Park Hotelben, a Budapesti Vigadóban az Enteriőr, miliő nemzetközi kiállításon, Budapesten a Fészek Művészklubban, valamint a Rátkai Márton Klubban tartott kiállítási megnyitón (itt szakmai bemutatón is, ahol 26 művész festhette meg szilikonfestményét, melyről az American Hungarian Panorama 2006. január-februári száma bőséggel tudósított), már a konkrét kivitelezésnek is szemtanui és résztvevői lehettek a képzőművészek, az újságírók és az érdeklődők egyaránt.

A SziloKing szilikon művészfesték és festészeti technológiájának hitelességét és létjogosultságát ország-világ előtt bizonyította a Sipos Szilvia riporter által készített teszt-film is, melyet 2006 január 28-án 8:20-kor az M2 Repeta plusz, február 3-án 13:25kor az M2 Glóbusz február 4-én 9:30-kor pedig az M1 Glóbusz című műsorában láthattak a TV nézők.

Ha a festők ezt a festéket és technológiáját megismerik és kipróbálják, nem fognak visszatérni a hagyományos festészeti eljáráshoz - véli Dr. Nagy József professzor, a szilikonipar hazai megteremtője, és a maga példáján okulva Dr. Kesztyűs Ferenc ismert és elismert grafikus- és festőművész, akinek kiállításait számos országban láthatták már Montreáltól Havannán át Thaiföldig, s e kapcsolatrendszerén keresztül is gondoskodik arról, hogy a találmány híre mihamarább eljusson a világ minden tájára, akárcsak a korábbi találmánya: a tűzzománc-kerámia festék és technológia.

A SziloKing szilikonfesték ugyanazokat a pigmenseket tartalmazza mint a hagyományos festék. Könnyű és egyszerű a felvitele. A kötőanyaga folyékony térhálósító spray, amely kétkomponensű szilikongumivá alakítja a festéket, mellyel festhetünk akvarellszerűen éppúgy, mint lazúrosan és pasztózusan, vagy vastag úgynevezett háromdimenziós felrakással - ecsettel, spaklival, csőtollal, festőkéssel, festékpipával - kinek mi tetszik. Az általa készült alkotás örök életű: nem öregszik, nem szorul restaurálásra, közömbös a levegő páratartalmára, a hidegre, a melegre és a levegő oxigénjére.

Bizonyára csak idő kérdése, s ismert és népszerű lesz a SziloKing szilikon művészfesték is. Csupán néhány év, s már nem kell aggódnunk képeink időtállósága miatt sem.
Bízunk abban, hogy ez a magyar kuriózum festék találmány - miközben világszerte alkalmazott lesz - megmarad a magyar Pannoncolor Kft. gyártó és forgalmazó kezében.

A feltalálók hisznek benne, hogy a SziloKing szilikon művészfesték alkalmazási területe végtelen: jóval túlnő a festőművészetben történő alkalmazhatóságán. Ez csupán a festék felhasználásának egyik szegmense.

A Mester épp a svájci menedzsere villájának külső falára két velencei képet fest.