A magániskoláról


55 éve működik a Kesztyűs Ferenc Nemzetközi Képzőművészeti Magániskola és Műhely - ahol az egyetemes képzőművészetet forradalmasító tűzzománc-kerámia- és SziloKing szilikon művészfestékkel folyik az alkotómunka.
A tűzzománc-kerámia festéket Kesztyűs Ferenc az Épületkerámiaipari vállalat kutató vegyészmérnökeivel, a szilikon művészfestéket pedig Dr. Nagy József Kossuth-és Eötvös-díjas, Európai Tudományos és Művészeti akadémikus professzorral dolgozta ki. Mindkét festéktípussal festett táblaképek, valamint épületek külső és belső falára festett murális alkotások - paramétereiknél fogva - örökéletűek. Nem szorulnak restaurálásra, ellenállnak a gépkocsik által kibocsájtott gázoknak, savaknak, és a legzordabb időjárásnak is.

 

A Kesztyűs Ferenc műhelyKesztyűs Ferenc a képzőművészetet formáló műhely vezetője - alkotó munkássága mellett egy évtizeden át bemutató rajztanára volt a Budapesti Irányi utcai belvárosi iskolának, ahol négy művész tanfolyamot vezetett. Itt és magániskolájában számos tehetséget fedezett fel, tanított, irányított ipari- és képzőművészeti gimnáziumba, főiskolára. Volt tanítványai gyakorta együtt állítanak ki mesterükkel hazai és nemzetközi tárlatokon.

Folyamatosan rendez, nyit számukra - mint más művészeknek is - kiállítást galériákban és rangos kiállítótermekben. Rendszeresen viszi tanítványait és volt tanítványait nyári alkotótáborokba, ahol irányítása alatt hazai és külföldi művészekkel együtt gondtalanul alkothatnak és állítanak ki a tábor végeztével.


A pedagógusok Fáklya Klubja művésztanárként - ahol rövid ideig a budapesti rajztanárok kollektív műtermének vezetője is volt - a Váli-, Váci- és az irányi utcai Iskolában sok éven át tanította felnőtteknek a lámpaernyő- és a kézi textilfestés művészetét.

Tanítványai közül többen kerültek textiltervező művészként textilgyártó vállalatokhoz, lettek textilfestő magánművészek, butikokhoz bedolgozók. Volt tanítványainak többsége - éljen a világon bárhol is - megtalálható számos lexikonban.

Jelentkezés a magániskolába


 

A műhely alkotóinak munkái:
Siklósi Ágnes - Ráckevei híd

Takács László - Gyümölcs csendélet

Krizsanics Tamás - Platán a városligetben

Gombaszögi Mária - Nyárvég