Kesztyűs Ferenc bemutatása:Neve jól ismert számos hazai, nemzetközi egyéni és csoportos kiállítás kapcsán. Olaj- és tűzzománc- kerámia festményeivel, valamint szilikon művészfestékkel festett képeivel, grafikáival, karikatúráival több kontinensen számos alkalommal mutatkozott be, nem egy hazai és külföldi múzeum, s műgyűjtő őrzi műveit.

Az olaszországi anconai nemzetközi grafikai és humor biennálén háromszor tüntették ki ezüstéremmel, itt és más nemzetközi kiállításokon: Havanna (Kuba) nemzetközi bronzérmet, Montreal (Kanada), Guadalajara (Mexikó), Gabrovo (Bulgária), Prága (Csehország), számos diplomát kapott.

Önálló kiállítása volt többek között a párizsi Ikebana galériában, a bonni Magyar Nagykövetségen, a Budapesti Vigadó Enteriőr Miliő nemzetközi kiállításain, állandó kiállítása Budapesten a Hotel Taverna Kesztyűs Ferenc Termében, a Pacsirta étteremben, a várban a Kramalita épületben, Thaiföldön a bankoki Glas Hausban, valamint a The Imperial Queen's Park Hotelben.

Állandó kiállítása van a budapesti magángalériájában, amely a 342-12-10 számon telefonos bejelentkezés után látogatható.

Négy évig tartó kísérlettel kidolgozta a tűzzománc kerámia, valamint a szilikon művészfestéket és festészeti technológiáját, amely az egyetemes festészet teljesen új műfaja, az építészetnek- külső- és belső murális kép- díszítő eleme lett.

Hosszú éveken át dolgozott díszítőfestő, aranyozó és freskófestőként a Parlamentben, Operaházban, Operettszínházban, Moulin Rouge-ban, Angol Parkban, szent család, Örökimádat templomban.

Megalapítója a Sarkadi Városi Képtárnak, ötlet-adója és első kiállítója az Iskola Galériának, társalapítója a Büki Képtárnak. Társalapítója és művészeti vezetője a Glatz Oszkár Bujáki Képzőművészeti Szabadiskolának, a Bükki nemzetközi-, valamint az Ócsai EU Művésztábornak. Létrehozója és vezetője a Ráckevei Művésztábornak. Tagja és kiállító művésze a Stockholmi Egyetemes Magyar Képzőművészeti Egyesületnek. Az általa vezetett galériákban - Sissi, El Kalászi, Hricsovinyi Parlament, EMKE, stb.- és más kiállítótermekben számos művésznek rendezett és nyitott kiállítást.
Dr. Pogány Gáborral, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatójával, Dr. Szíj Rezső művészeti íróval - Büki Attila, Szamosi Horváth Tamás stb. - évtizedeken át zsűrizett hazai és külföldre kerülő alkotásokat. Nyolc éven át volt zsűri elnöke és megnyitója a Sarkadi 4. sz. Óvoda által szervezett óvodások nemzetközi kiállításainak. Megalapítója, főtitkára, majd elnöke volt a Párizsi Independant's Szalon Független Magyar Szalon Képzőművészeti Egyesületének, megnyitója hazai és nemzetközi kiállításainak, felelős szerkesztője és kiadója könyv-katalógusainak.
Művészeti munkásságáról bővebben lehet olvasni leporellókban, újságokban, folyóiratokban, Ki kicsoda a Hírközlésben? Lexikonban, a Babits Kiadó lexikonában, a Magyar festők és grafikusok lexikonában, a Kortárs Magyar Művészeti Lexikonban, az Európai Művészeti Lexikonban, a Fontos Emberek Lexikona CD lemezén, a Who is Who Magyarországon: vezető személyiségeinek életrajzi lexikonában, az illik tudni mert magyar vagyok: Magyar Feltalálok lexikonában stb.

Sajtófigyelő, Kesztyűs Ferencről írták:

A SziloKing szilikonfesték bemutatása

Kesztyűs Ferenc életrajz az ARTPORTAL-on

Első Magyar Festményszakértő Iroda

Ludas Matyi karikaturistái

Magyar Karikaturisták

Sarkadi Ki Kicsoda

Sarkad, Városi Képtár

A mester és tanítványai

festomuvesz.lap.hu

Kesztyűs Ferenc művészete

Cserhát-nívódíj

Papp Sándor Dezső festményei

Farcádi Sándor Levente kiállításának megnyitása (2017.01.24.)

Dr. Kesztyűs Ferenc megnyitja Farcádi Sándor Levente kiállítását (2017.01.22.)

Interjú Patricio Baeza Barrera chílei festővel (2016.10.24.)

Hetedhéthatár: Patricio Baeza Barrera kiállítása, aki Kesztyűs Ferenc tanítványa volt, és alkalmazza a SziloKing szilikon művészfestéket (2016.09.16.)

KulturSzalon: A zene ünnepe Nyírbátorban. Az 50. Nyírbátori Zenei Napok alkalmából Dr. Kesztyűs Ferenc a városnak ajándékozza tűzzománc kerámia képét. (2016.07.28.)

Heted7: Festő a Damjanich utcából (2016.08.)

"Szegedi Dóm szobrokkal" című tűzzománc kerámia fetmény átadása az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparknak (2015.11.16.)

"Szegedi Dóm szobrokkal" című tűzzománc kerámia fetmény átadása az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparknak (2015.11.13.)

"Szegedi Dóm szobrokkal" című tűzzománc kerámia fetmény átadása az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparknak (2015.11.13.)

Szíj Rezső születésének 100. évfordulója (2015.10.07.)

Alkotnak, jótékonykodnak a Búza Barna Művésztelep résztvevői (2013.08.16.)

40 éves a Batsányi Cserhát Művész Kör (2013.04.23.)

A Csarhát Művész Társaság bemutatása (2013.04.18.)

Kesztyűs Ferenc kiállítása Budafokon (2012.04.13.)

Kesztyűs Ferenc kiállítása Budafok-Tétényben (2012.04.12.)

Medveczky Attila interjúja dr. Kesztyűs Ferenccel (2010.02.05.)

Látogatóban a festőnél. Interjú Kesztyűs Ferenccel (2008.09.09.)